יום רביעי, 1 בינואר 2014


מתכון לפיצה של אופירה

פיצה דקה מהממת אחרי שתנסו את המתכון לא תחליפו

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

50 גרם שמרית {2 כפות שמרים יבשים}

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן זית

3 כוסות חלב פושר {הכוונה חצי חלב וחצי מים חמים מעליו כך 3 כוסות}

1 כף מלח

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה לשים קמח,סוכר ושמרית ולערבב,

להוסיף את החלב עם המים חמים,שמן זית,מלח.

ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך.

למרוח בידיים שמן זית ולצפות את הבצק להתפיח כך פעמיים.

כל פעם 30 דקות בערך עד להכפלת הנפח.

לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים לשמן תבנית תנור,לפתוח עם מערוך כל

חלק מהבצק למרוח רוטב לפזר גבינה צהובה ותוספת מה שאוהבים.

לאפות עד שמזהיב הבצק מלמטה והגבינה נמסה.

הכנת הרוטב:

לטגן 1 בצל עד שיהיה שקוף.

לגרד עגבניות בערך כ 3 ולהוסיף לבצל.

להוסיף מלח.

1 קופסת רסק עגבניות בינונית או 2 קטנים.

1/3 כוס מים.

להוסיף תיבול:

1 כפית אורגנו או 1 כפית טיבול מרגריטה לפיצה.

פלפל שחור.

2 כפות מרק עוף פרווה.

2 כפות פפריקה מתוקה.

קורט סוכר.

לטעום לראות אם חסר מלח.

בהצלחה אופירה!




2 תגובות: