מתכון לשבקייה
לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים
2 כפות חומץ
1 כף ערק
1 אבקת אפיה
קמח בערך 3 עד 3 וחצי כוסות
לסירופ:
6 כוסות סוכר
6 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
3 פרוסות לימון
לבשל הכל עד שהסירופ יהיה סמיך
לקישוט:
שומשום קלוי או סוכריות צבעניות
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ולתת לו מנוחה במקרר לשעה.
להכין את הסירופ ולצנן.
לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים,לפתוח כל חלק למלבן גדול ודק
על משטח מקומח,עם גלגלת לחתוך ריבועים שווים בכל ריבוע
לחרוץ בפנים 6 רצועות עם הגלגלת ,למלא סיר עם ליטר שמן
ולחממם להרים ריבוע ולהרים את הרצועה האמצעית ואז לקחת אחד כן
ואד לא ולחבר ולשמן לטגן משני הצדדים ולהעביר למסננת .
כשמטגנים את הכל לטבול בסירופ ולהניח על רשת שמתחת יש תבנית
שכל השאריות ירדו לשם,לפזר שומשום קלוי או סוכריות צבעניות ולהנות
בהצלחה אופירה!
המתכון שייך למתוק בפה של אופירה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה