יום רביעי, 1 בינואר 2014


מתכון לפריקסה  גם מטוגן וגם אפוי

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

3 כפות סוכר

50 גרם שמרית{2 כפות שמרים יבשים}

1 ביצה

1/3 כוס שמן

3 עד 3 וחצי כוסות מים פושרים

1 ליטר שמן לטיגון

1 כפית מלח

למילוי:

תפוחי אדמה מבושלים {אך לא מידי} לקרר היטב לפני שחותכים לקוביות.

ביצים קשות.

זיתים שחורים

לימון כבוש

סלט מטבוחה טעים וזריז:

בסיר קטן לטגן 2 פלפלים חריפים

להוסיף 4 שיני שום קלופים

להוסיף פחית של עגבניות מרוסקות {ללא שום תוסף}

להוסיף מלח  לאדות את העגבניות כ 20 דקות בערך

להוסיף קורט סוכר

בכוס חד פעמי לשים 2 כפות פפריקה מתוקה

ולערבב עם 1/3 כוס שמן לשפוך אל הסיר ולבשל עוד 7 דקות.

ואם רוצים לחסוך את זה קונים פחית עריסה .

אופן ההכנה ללחמניה מטוגנת:

לשים הכל לבצק רך ואחיד מתפיחים פעמיים ,גוזרים נייר אפייה לכל לחמניה

נייר קורצים עיגולים פותחים במערוך ומגלגלים ללחמניה ,מניחים על הנייר ומתפיחים .

מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמור על צורה אחידה {טיפ מקרין גורן המדהימה}

מקררים מעט ממלאים במילוי ובתאבון.

ללחמניות אפויות בתנור:

ללוש את הבצק להתפיח פעמיים,לשים נייר אפייה שלם על תבנית

לקרוץ עיגולים לרדד ולגלגל ללחמניה להתפיח למרוח במברשת שמן זית ולאפות ב 180 מעלות עד להזהבה.

ראה תמונות של כל השלבים בהצלחה אופירה!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה