מתכון לפריקסה גם מטוגן וגם אפוי
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
מנופה
3 כפות סוכר
50 גרם שמרית{2 כפות
שמרים יבשים}
1 ביצה
1/3 כוס שמן
3 עד 3 וחצי כוסות
מים פושרים
1 ליטר שמן לטיגון
1 כפית מלח
למילוי:
תפוחי אדמה מבושלים
{אך לא מידי} לקרר היטב לפני שחותכים לקוביות.
ביצים קשות.
זיתים שחורים
לימון כבוש
סלט מטבוחה טעים
וזריז:
בסיר קטן לטגן 2
פלפלים חריפים
להוסיף 4 שיני שום
קלופים
להוסיף פחית של
עגבניות מרוסקות {ללא שום תוסף}
להוסיף מלח לאדות את העגבניות כ 20 דקות בערך
להוסיף קורט סוכר
בכוס חד פעמי לשים 2
כפות פפריקה מתוקה
ולערבב עם 1/3 כוס
שמן לשפוך אל הסיר ולבשל עוד 7 דקות.
ואם רוצים לחסוך את
זה קונים פחית עריסה .
אופן ההכנה ללחמניה
מטוגנת:
לשים הכל לבצק רך
ואחיד מתפיחים פעמיים ,גוזרים נייר אפייה לכל לחמניה
נייר קורצים עיגולים
פותחים במערוך ומגלגלים ללחמניה ,מניחים על הנייר ומתפיחים .
מחממים את השמן בסיר
רחב ומטגנים עם הנייר לשמור על צורה אחידה {טיפ מקרין גורן המדהימה}
מקררים מעט ממלאים
במילוי ובתאבון.
ללחמניות אפויות
בתנור:
ללוש את הבצק להתפיח
פעמיים,לשים נייר אפייה שלם על תבנית
לקרוץ עיגולים לרדד
ולגלגל ללחמניה להתפיח למרוח במברשת שמן זית ולאפות ב 180 מעלות עד להזהבה.
ראה תמונות של כל
השלבים בהצלחה אופירה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה